Actueel

Op 24 augustus zal het gilde deelnemen aan de gildedag in oeffelt. Dit is een bijeenkomst van meer dan dertig gildes en er zal gestreden worden

Zondag 22 juni was de dag van het traditionele koningschieten. Doordat het gilde, helaas, een klein ledenbestand kent is het voor het derde jaar op rij niet gelukt een nieuwe koning te kunnen verwelkomen.

Het Gilde is op zoek naar mogelijkheden om dit ledenbestand te vergroten. Dit is de laatste jaren aan het krimpen, onder andere door vergrijzing binnen de vereniging. Er loopt een project, in samenwerking met de basisschool in Mook, om de lokale jeugd te laten kennis maken met het Gilde en de historie van Mook. Dit houd in dat er een lesprogramma wordt verzorgd en dat de kinderen actief kennis gaan maken met het vendelzwaaien, trommelen en de schietsport. Wij hopen dat de interesse word gewekt voor de mooie geschiedenis van ons gilde. De jeugd heeft immers de toekomst.

 

Er wordt gewerkt aan een open dag. Tot zo'n tien jaar geleden kende het Gilde het jaarlijks terugkerende "Zaken/bedrijven en donateursschieten" op tweede pinksterdag. Dit was lange tijd een succes maar doordat het aantal bezoekers uiteindelijk sterk terug liep is dit gestopt. Nu lijkt het tijd om met iets nieuws te starten in een andere vorm. We hopen natuurlijk dat dit een succes wordt. Zodra dit project staat zal dit op deze site, in de regionale bladen en via social media aangekondigd worden.

Buiten de mogelijkheid om kennis te maken met het gilde op een open dag is het voor belangstellenden natuurlijk altijd mogelijk om op zondagochtend eens te komen kijken op het schietterrein. (zie contact).

Er wordt gewerkt aan aan facebook pagina. We hopen natuurlijk dat u hier ook bezoekt en via deze weg ook op de hoogte blijft van de laatste nieuwtjes. De link naar deze pagina zal worden toegevoegd zodra de opzet klaar is.

 

schuttersgilde St. Antonius Abt. alle rechten voorbehouden.

Laatst bijgewerkt: 01 juli 2014.